На Білорусь чекає дефолт наступного тижня – Fitch Ratings

Читать на русском
Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Білорусі в іноземній валюті. Це означає початок дефолту.
obmen.dp.ua

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило довгостроковий рейтинг Білорусі в іноземній валюті. Це означає початок дефолту.

Про це розповідають у Fitch Ratings.

У звіті міжнародного рейтингового агентства Fitch знизило довгостроковий рейтинг Білорусі в іноземній валюті з рівня ССС до переддефолтного С, що означає початок дефолту або процесу, подібного до дефолту. Так агентство відреагувало на нещодавнє рішення білоруського уряду та Мінфіну виконувати зобов'язання щодо єврооблігацій у білоруських рублях.

«Зниження рейтингу послідувало за оголошенням Міністерством фінансів 29 червня про спільну постанову Ради міністрів та Національного банку Білорусі про те, що платежі з єврооблігацій у доларах США натомість будуть переводитись у білоруських рублях на рахунок у «Беларусбанку», доступний платіжному агенту», – йдеться в повідомленні.

Агентство додає, що перший платіж у місцевій валюті для виплати відсотків за єврооблігаціями 2027 року в доларах було здійснено 29 червня. Це суперечить документації щодо облігацій, яка не допускає розрахунків в альтернативних валютах. Пільговий період з цього платежу спливає 13 липня. Якщо його не буде зроблено відповідно до умов емісії, то агентство вважатиме це дефолтом і здійснить відповідні рейтингові дії.

Нагадаємо, у понеділок, 27 червня, росія офіційно допустила дефолт за своїми міжнародними борговими зобов'язаннями, оскільки власники облігацій не отримали належних їм виплат в доларах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: