Джонсон звільнив з уряду міністра, який більше за всіх виступав за його відставку

Читать на русском
Гоув, який активніше за всіх виступав за відставку Джонсона, сам не поспішав залишати свою посаду - тому став першим міністром, який в цій ситуації не пішов сам, а був звільнений
Борис ДжонсонReuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на тлі масових відставок членів свого уряду 6 липня звільнив з посади міністра з питань житлового господарства, регіонального розвитку та місцевого самоврядування Майкла Гоува. Саме Гоув найактивніше вимагав відставки прем'єра.

Про це повідомляє Британська служба новин BBC.

Гоув, який активніше за всіх виступав за відставку Джонсона, сам не поспішав залишати свою посаду. Тому Гоув став першим серед 40 з гаком чиновників, які покинули уряд на тлі внутрішньополітичного скандалу 6 липня.

При цьому раніше Гоув вважався людиною, близькою до Джонсона. Обидва зблизилися на тлі виходу Великобританії з Європейського Союзу, а у 2019 році Гоув на виборах лідера Консервативної партії зняв свою кандидатуру на користь Джонсона.

Нагадаємо, що 6 липня британським міністрам не вдалося змусити прем'єр-міністра Бориса Джонсона добровільно піти у відставку. Джонсон не тільки не злякався масового відходу міністрів з посад, а й пообіцяв, що найближчим часом заповнить вакантні місця новими людьми.

Причиною скандалу, через який Джонсона знову намагаються відправити у відставку, став скандал з колишнім партійним чиновників Крісом Пінчером, якого звинуватили в домаганнях до чоловіків. Джонсон у 2022 році підтримав призначення пінчера на партійний пост; в канцелярії прем'єра кажуть, що він не знав про цей інцидент. При цьому історія сталася ще в далекому 2018 році, але магічним чином спливла тільки зараз - коли Джонсон став ключовою фігурою, навколо якої зав'язана британська підтримка України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: