Британські міністри не змогли умовити «друга України» Джонсона піти у відставку – ЗМІ

Читать на русском
6 липня низка міністрів британського уряду подали у відставку, прагнучи примусити Джонсона до відходу. Але Джонсон ігнорує це та у відставку не збирається
Борис ДжонсонReuters

Британським міністрам не вдалося змусити прем'єр-міністра Бориса Джонсона добровільно піти у відставку. Джонсон не тільки не злякався масового відходу міністрів з посад, а й пообіцяв, що найближчим часом заповнить вакантні місця новими людьми.

Про це повідомляє британський телеканал Sky News, а також інформує британський телеканал ITV.

Так, Sky News з посиланням на власне джерело з оточення прем'єра зазначає, що Джонсон ігнорує будь-які заклики добровільно скласти повноваження і відмовляється подавати у відставку навіть під тиском.

Джонсон анонсував нову військову допомогу Україні: хто виділив грошіКілька суб'єктів Сполученого Королівства прийняли рішення виділити кошти на військову допомогу Україні, а також прийняти українських біженців

«Прем'єр-міністр усвідомлює, що має мандат від 14 мільйонів осіб, і єдиний варіант, коли він піде - це якщо партія забере цей мандат у нього» - розповіло каналу джерело, додавши, що Джонсон вже розглядає варіант заміни міністрів, що втекли.

При цьому ITV вказує, що Джонсон різко розкритикував міністрів за спробу його змістити; за його словами, зміна прем'єр-міністра викличе економічну і політичну кризу, тому міністрам варто було б турбуватися не про політику, а про економіку.

Нагадаємо, що ряд міністрів британського уряду 6 липня подали у відставку, прагнучи примусити Джонсона до відходу. Більш того, в процедурному комітеті парламенту можуть спробувати змінити правила, щоб виставити Джонсону новий вотум недовіри.

Британія готова допомогти Україні у розмінуванні узбережжя – ДжонсонБританія має намір допомогти розмінувати узбережжя України для безпечного експорту зернових Чорним морем.

Причиною скандалу, через який Джонсона знову намагаються відправити у відставку, став скандал з колишнім партійним чиновників Крісом Пінчером, якого звинуватили в домаганнях до чоловіків. Джонсон у 2022 році підтримав призначення Пінчера на партійний пост; в канцелярії прем'єра кажуть, що він не знав про цей інцидент. При цьому історія сталася ще в далекому 2018 році, але магічним чином спливла тільки зараз - коли Джонсон став ключовою фігурою, навколо якої зав'язана британська підтримка України.

6 червня Борис Джонсон за підсумками голосування в британському парламенті залишився на своїй посаді - він отримав вотум довіри. 211 депутатів віддали свої голоси за довіру нинішньому прем'єру. Приводом для оголошення недовіри Джонсону стала Partygate - доповідь про вечірки на Даунінг-стріт під час локдауну у 2020-2021 роках. Джонсона оштрафували за вечірку у свій день народження у 2020 році в розпал коронавірусу. І це було не єдине порушення карантину на Даунінг-стріт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: