Джонсону можуть винести ще один вотум недовіри за півроку

Читать на русском
Питання недовіри Борису Джонсону можуть знову винести на розгляд парламенту Британії, якщо буде внесено зміни до правил.

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон може зіткнутися з ще одним вотумом недовіри через шість місяців, оскільки комітет консерваторів розглядає внесення змін до відповідних правил після вчорашнього голосування.

Про це в ефірі Sky News повідомив член британського парламенту від Консервативної партії Тобіас Еллвуд.

За його словами, «Комітет 1922 року» розглядає можливість зміни правил, щоб прем'єр міг зіткнутися з ще одним вотумом довіри протягом року після того, як він уникнув попереднього.

Нинішні правила припускають, що після того, як лідер набирає достатньої підтримки, йому не загрожує ще одне голосування у найближчий рік.

Сам Борис Джонсон заявив, що здобув «рішучу перемогу», хоча 41% його депутатів проголосували за його відставку.

«Можна розробити методи, систему можна змінити таким чином, щоб чинне правило, що дозволяє прем'єр-міністру працювати цілий рік, було змінено», – заявив Еллвуд.

Нагадаємо, учора Борис Джонсон отримав вотум довіри за підсумками голосування у британському парламенті. За довіру прем'єр-міністру проголосували 211 депутатів, проти було 148 депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: