Будь-які поступки росії будуть катастрофою – Джонсон

Читать на русском
Борис Джонсон заявив, що поступки росії призведуть до катастрофи та заохочуть путіна за необґрунтовану агресію. Прем'єр також вважає, що не можна дозволити рф заморозити конфлікт в Україні.
Фото: AP

Борис Джонсон пообіцяв, що Велика Британія непохитно підтримуватиме Україну під час війни. За його словами, будь-які поступки росії будуть катастрофою.

Про це пише The Independent із посиланням на офіційного представника прем'єр-міністра Британії.

Україну не можна примушувати до невигідної мирної угоди – ДжонсонБорис Джонсон заявив, що світові лідери не повинні тиснути на президента Зеленського, щоб він уклав невигідний для України мир із росією.

Прем'єр обіцяв забезпечити Україні нову політичну, військову та фінансову підтримку з боку міжнародної спільноти, попередивши про «зростаючу втому» від конфлікту.

«Ми не повинні допустити, щоб хтось повірив, що поступки путіну призведуть до чогось, крім катастрофи», – заявив Джонсон, додавши, що це може бути «сприйнято як нагорода за необґрунтовану агресію».

За словами прем'єра Британії, також важливо не допустити, щоб росія заморозила конфлікт, закріпивши свої успіхи перед новою атакою. Джонсон зазначив, що українців слід підтримувати у їхньому прагненні повернути територію, окуповану російськими військами після їхнього вторгнення у лютому.

Нагадаємо, у п'ятницю Борис Джонсон знову приїжджав до Києва та зустрічався з Володимиром Зеленським. Під час зустрічі йшлося про оборонну та економічну підтримку України, посилення санкцій для росії.

Раніше Джонсон закликав світ готуватися до затяжної війни в Україні та назвав чотири кроки, які Британія та її союзники мають здійснити, аби допомогти українцям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: