ЗСУ відійшли від займаних позицій і рубежів після важких боїв за Лисичанськ – Генштаб

Читать на русском
Сили оборони України відійшли від займаних позицій і рубежів у Лисичанську Луганської області.
Цензор.нет

Сили оборони України залишили Лисичанськ Луганської області. У неділю, 3 липня, ЗСУ відійшли з займаних позицій та рубежів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Після важких боїв за Лисичанськ Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій і рубежів. В умовах кратної переваги російських окупаційних військ в артилерії, авіації, реактивних системах залпового вогню, боєприпасах та особовому складі продовження оборони міста призвело б до фатальних наслідків. Задля збереження життя українських захисників було прийнято рішення про відхід», - йдеться у повідомленні.

РФ готується перекинути на Донбас велику кількість резервних підрозділів – британська розвідкаУ британській розвідці повідомили про надзвичайне виснаження російських та проросійських сил на Донбасі. РФ може спробувати перекинути туди велику кількість резервних підрозділів.

У Генштабі додали, що українські захисники продовжуватимуть боротьбу та ще повернуться до Лисичанська.

«На жаль, для успіху недостатньо сталевої волі та патріотизму – потрібні матеріально-технічні ресурси. Оборонці Луганщини та інших регіонів нашої країни героїчно виконують свій громадянський і військовий обовʼязки. Ми повернемося і неодмінно переможемо!», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні, 3 липня, російські пропагандистські ЗМІ повідомили, що міністр оборони рф Сергій Шойгу «доповів» президенту країни-агресора володимиру путіну про «встановлений повний контроль над містом Лисичанськ та низкою прилеглих населених пунктів». Однак, пізніше у Міноборони України спростували цю інформацію.

Також у неділю, 3 липня, російські окупанти обстріляли Слов'янськ у Донецькій області. У місті спалахнули пожежі, уже відомо про жертви.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: