Росіяни зосередилися на оточенні ЗСУ у Лисичанську та активізувалися на Краматорському напрямку – Генштаб

Читать на русском
Росіяни намагаються взяти під контроль ділянку дороги Бахмут – Лисичанськ, зосередилися на оточенні ЗСУ у Лисичанському районі та встановленні повного контролю над Луганською областю.

Російські війська зосередилися на оточенні Збройних сил України у Лисичанському районі з півдня та заходу. Окрім того, окупанти активізували бойові дії на Краматорському напрямку.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах суттєвих змін у ситуації не було.

На Харківському напрямку противник зосередив угруповання військ Західного військового округу, здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, систематично обстрілює підрозділи Сил оборони України для сковування їхніх дій.

Так, з артилерії, окупанти обстрілювали райони населених пунктів Базаліївка, Перемога, Верхній Салтів, Норцівка, Чепіль, Дмитрівка, Барвінкове, Мосьпанове, Велика Бабка, Сороківка та Пришиб.

На Слов'янському напрямі війська противника продовжують ведення оборони, перегруповуються та намагаються покращити тактичне становище. Росіяни здійснили артилерійські обстріли позицій наших військ неподалік Долини, Мазанівки, Дібрівного, Грушувахи, Адамівки, Гусарівки та Іванівки.

Пєсков заявив, що Україна може «зупинити війну до кінця доби» та назвав умовиДмитро Пєсков заявив, що якщо українські військові здадуться, а Україна виконає всі ультиматуми кремля, то війна закінчиться до кінця доби.

На Донецькому напрямку противник основні зусилля зосереджує на оточенні наших військ у Лисичанському районі з півдня та заходу, встановленні повного контролю над Луганською областю. Веде штурмові дії з метою блокування логістичного забезпечення наших підрозділів.

На Лисичанському напрямку противник обстрілює наші позиції зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Сіверськ, Білогорівка, Лисичанськ та Вовчоярівка. Намагається взяти під контроль ділянку автодороги Бахмут – Лисичанськ, успіху не має.

Водночас, ворог активізував бойові дії на Краматорському напрямку.

На Бахмутському напрямку противник обстрілює з артилерії райони населених пунктів Берестове, Яковлівка, Відродження, Майорськ та Вугледарської ТЕС. Намагається покращити тактичне становище у напрямі населеного пункту Покровське, успіху немає.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали наші позиції зі ствольної та реактивної артилерії вздовж лінії зіткнення.

На Південнобузькому напрямку противник продовжував обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Потьомкине, Березнегувате, Партизанське, Киселівка, Шевченкове, Таврійське.

У готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України ворог продовжує утримувати три носії високоточної зброї.

Нагадаємо, 30 червня внаслідок військової операції України російські військові евакуювали залишки гарнізону та залишили острів Зміїний.

У міністерстві оборони росії підтвердили відведення військових зі Зміїного, але назвали це не втечею, а «жестом доброї волі».

При виході з острова російські війська втратили щонайменше один зенітно-ракетний комплекс, один ударний бойовий вертоліт, реактивну систему залпового вогню, катер, та низку іншої техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: