ЗСУ відбили наступ на трьох напрямках, ворог намагається закріпитися в Лисичанську – Генштаб

Читать на русском
Українські військові відбили наступ військ росії на трьох напрямках – на Харківському, Слов'янському та Донецькому.

Українські військові відбили наступ військ росії на трьох напрямках – на Харківському, Слов'янському та Донецькому. Під Бахмутом продовжуються бойові дії після спроби російського штурму, ворог намагається закріпитися у Лисичанську.

Про це повідомляє Генштабу ЗСУ в Facebook.

На Волинському та Поліському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. З 1 липня розпочато ротацію підрозділів збройних сил Білорусі в Брестській області. Посилюється система протиповітряної оборони з допомогою підрозділів Східного військового округу росії.

На Сіверському напрямку противник продовжує забезпечувати посилену охорону ділянки кордону. Крім того, ворог обстріляв з території рф позиції сил оборони та цивільну інфраструктуру поблизу Бачевська та Волківки Сумської області.

РФ готується перекинути на Донбас велику кількість резервних підрозділів – британська розвідкаУ британській розвідці повідомили про надзвичайне виснаження російських та проросійських сил на Донбасі. РФ може спробувати перекинути туди велику кількість резервних підрозділів.

На Харківському напрямку ворог веде оборону зайнятих раніше позицій. Обстрілював із артилерії населені пункти. Ворожий штурм неподалік Прудянки ЗСУ успішно відбили. Противник завдав авіаударів неподалік Мосьпанова та Гракова.

На Слов'янському напрямку окупанти бороняться. Обстріляли населені пункти з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії. Неодноразово безуспішно намагалися вести штурмові дії неподалік Мазанівки. Отримали відсіч і відійшли. Ворог застосовує комплекси радіоелектронної боротьби.

На Донецькому напрямку основні зусилля окупанти зосереджують на закріпленні на позиціях у районі Лисичанська та Верхньокам'янки. Вели наступальні дії поблизу Білогорівки, успіху не мали, змушені були відійти.

На Бахмутському напрямку ворог здійснив обстріли неподалік Новолуганського та Травневого. Наніс авіаудари поблизу Покровського. Намагається вести наступ у районі населеного пункту Спірне, бойові дії тривають.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник обстрілював позиції ЗСУ у районах населених пунктів Піски, Невельське, Новомихайлівка, Новоданилівка, Полтавка, Білогір'я, Ольговське та Кам'янське. Штурмовими діями ворог намагається покращити тактичне становище у районі населеного пункту Спартак.

На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля недопущення просування підрозділів сил оборони на можливих напрямах наступу. Здійснював систематичні обстріли зі ствольної та реактивної артилерії. Завдав авіаційного удару в районі населеного пункту Іванівка. Російські окупанти завдають систематичних ракетних ударів на Миколаївському напрямку.

У північно-західній частині Чорного моря корабельне угруповання чорноморського флоту продовжує виконувати завдання щодо блокування морських комунікацій та ведення розвідки. У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться два носії крилатих ракет морського базування типу Калібр.

Нагадаємо, у Білгороді відбулася серія «вибухів», місцевий губернатор заявив про роботу ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: