ЗСУ відбили штурм біля Слов'янська та зупинили наступ на трасу Бахмут-Лисичанськ – Генштаб

Читать на русском
У вівторок, 28 червня, ЗСУ відбили штурми ворога поблизу Слов'янська, а також зупинили наступ окупантів на трасу Бахмут-Лисичанськ.

У вівторок, 28 червня, ЗСУ відбили штурми ворога поблизу Слов'янська, а також зупинили наступ окупантів на трасу Бахмут-Лисичанськ.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках триває нарощування оборонних позицій у прикордонних районах Брестської області, а на Гомельщині з 28 червня по 16 липня відбуватимуться військові збори.

На Сіверському напрямку окупанти з артилерії били по населеним пунктам Сумської та Чернігівської областей.

На Харківському напрямку росіяни продовжують бити з артилерії по населеним пунктам області та самому Харкову, з вертольотів Ка-52 били неподалік від села Яворське. ЗСУ відбили штурм біля Дементіївки, Довгалівки та Залиману.

Ворог намагався блокувати Лисичанськ та зазнав значних втрат під Павлівкою – ГенштабУ неділю, 26 червня, ЗСУ завдали ворогові значних втрат у районі населеного пункту Павлівка, тому після невдалого штурму окупанти відійшли.

На Слов'янському напрямку ЗСУ зупинили ворожий штурм у напрямках сіл Долина та Мазанівка, змусивши окупантів відійти. Росіяни продовжують бити по населеними пунктами з артилерії.

На Краматорському напрямку активних дій противника сьогодні не було, але росіяни били із реактивних систем залпового вогню біля Маяків, Слов'янська, Званівки, Серебрянки, Переїзного та Золотарівки.

На Лисичанському напрямі росіяни продовжують спроби взяти під контроль автошлях Бахмут - Лисичанськ. Окупанти без успіху наступали у напрямку Спірного і відійшли.

на Бахмутському напрямку окупанти вели обстріл зі стовбурної та реактивної артилерії.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обстрілював населені пункти з артилерії, а також ланка вертольотів Ка-52 завдала ударів поблизу Авдіївки.

На Південнобузькому напрямку окупанти продовжують бити по населених пунктах із ствольної та реактивної артилерії. Біля Потьомкіного, Великого Артакового та Олександрівки завдали авіаудаів.

Росіяни продовжують тримати у Чорному та Азовському морях ракетні носії, сумарний залп яких складає до 16 крилатих ракет морського базування Калібр.

Також українські військові не відкидають демонстративних дій та провокацій з боку білоруських військових у прикордонних з Україною районах та ведення розвідки з метою уточнення позицій та характеру діяльності ЗСУ.

Нагадаємо, у Дніпрі ракета потрапила в СТО, під завалами є люди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: