США розширили антиросійські санкції та заборонили імпорт золота

Читать на русском
США розширили санкції проти кремля – до списку потрапили десятки нових організацій, а також фізичних та юридичних осіб. Також у Байдена запровадили заборону на імпорт російського золота.
Фото Слово і діло

Сполучені Штати Америки розширили санкції проти кремля – до списку потрапили десятки нових організацій, а також фізичних та юридичних осіб. Також у Байдена запровадили заборону на імпорт російського золота.

Про це повідомляє Міністерство фінансів США у вівторок, 28 червня.

Президент Литви прокоментував блокування калінінградського транзиту: «Щоб санкції були болючими»Науседа обговорив питання транзиту з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і зазначив, що Литва не піде на поступки росії.

Управління з контролю за іноземними активами Мінфіну США внесло до списку санкцій 70 організацій, які мають критичне значення для оборонно-промислової бази Росії. Туди увійшла і корпорація Ростех, а також 29 фізичних осіб.

Крім того, Держдеп США запровадив санкції щодо 45 юридичних і 29 фізичних осіб росії. Очікується, що нові обмеження завдадуть удару по здатності росії розробляти та використовувати зброю та технології у війні проти України.

Також у списку Держдепу також є російські військові частини, причетні до військових злочинів у рф. Візові обмеження запроваджуються щодо понад 500 російських військових.

Крім того, одночасно із сьогоднішніми санкціями вводиться заборона на імпорт російського золота. Рішення набирає чинності негайно, але не стосується того російського золота, яке станом на сьогодні перебуває за межами росії.

Нагадаємо, раніше анонсувалося, що президент США Джо Байден разом із G7 планує заборонити імпорт російського золота.

Минулого тижня Британія запровадила нові торгові санкції проти росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: