ЄС може піти на компроміс з Литвою щодо питання «блокади» Калінінграда – Reuters

Читать на русском
Європейський союз може погодитися на компроміс, щоб розрядити протистояння з росією через блокування транзиту Калінінграда.
фото REUTERS

Європейський союз може погодитися на компроміс, щоб розрядити протистояння з росією через блокування транзиту Калінінграда.

Про це в середу, 29 червня, повідомляє Reuters з посиланням на два своїх джерела, які знайомі із ситуацією.

Нова гаряча точка у відносинах Заходу та росії: докладно про «блокаду» КалінінградаРосія погрожує Литві через часткове обмеження транзиту товарів до Калінінградської області. Докладніше про ситуацію та її можливі наслідки – у матеріалі.

«Торгівля через Литву з російським Калінінградом може повернутися в нормальне русло протягом декількох днів», - сказано у повідомленні.

За даними видання, це викликано тим, що «європейські офіційні особи прагнуть компромісної угоди з балтійською державою, щоб розрядити скандал з москвою».

Нагадаємо, Калінінград межує з країнами Європейського Союзу і залежить від залізниць та автомобільних доріг, що проходять через Литву.

З 17 червня в рамках четвертого пакету санкцій Євросоюзу було запроваджено заборону на залізничний транзит через Литву деяких товарів до Калінінградської області – вугілля, метали, цемент, деревину, будівельні матеріали та високотехнологічних виробів. У серпні можуть бути запроваджені обмеження на постачання нафтопродуктів.

Росія агресивно відреагувала на обмеження транзиту до Калінінграду, дійшло навіть до погроз на адресу Литви.

Президент Литви Гітанас Науседа заявив, що уряд країни має негайно розпочати консультації з Єврокомісією щодо реалізації санкцій з калінінградського транзиту.

«Слово і діло» докладно писало про те, яка реакція сторін конфлікту і чим це може обернутися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: