Зеленський розповів, від чого залежить його участь у саміті G20

Читать на русском
Участь глави держави Володимира Зеленського у саміті G20 залежатиме від ситуації безпеки в Україні та від складу учасників заходу.
фото ОПУ

Участь глави держави Володимира Зеленського у саміті G20 залежатиме від ситуації безпеки в Україні та від складу учасників заходу.

Про це президент повідомив за підсумками переговорів зі своїм колегою з Індонезії Джоко Відодо у Києві, пише Укрінформ.

США заявили Індонезії, що путіна не повинно бути на саміті G20Президент Відодо, коментуючи запрошення путіна на саміт, заявив, що мета такого кроку - це об'єднання миру і відновлення стабільності

«Я вдячний, пане президенте, за особисте запрошення взяти участь у саміті групи 20-ти. Звісно, ​​я приймаю це запрошення. Участь України залежатиме від ситуації у сфері безпеки в Україні та від складу учасників саміту», - сказав Глава держави.

У свою чергу лідер Індонезії зазначив, що передав українському колезі запрошення взяти особисту участь у саміті Великої двадцятки, що відбудеться у листопаді.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін прийняли запрошення взяти участь у саміті G20 у листопаді.

При цьому поки що невідомо, як може відбутися саміт, якщо на нього приїдуть і Зеленський, і путін. Раніше деякі лідери були готові бойкотувати захід у разі особистої появи російського президента.

У Білому домі, у свою чергу, вже наполегливо попросили Індонезію виключити появу путіна на саміті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: