У Естонії закликали Євросоюз до введення сьомого пакету санкцій проти країни-агресора

Читать на русском
Попередній, а саме шостий пакет антиросійських санкцій в Євросоюзі напередодні вже анонсували, але поки наразі не погодили.
ua.news

Очільниця естонського МЗС Ева-Марія Лійметс закликала Євросоюз готувати новий, сьомий пакет санкцій проти країни-агресора.

Про це керівник іноземного відомства заявила під час своєї прес-конференції.

Як зазначається, попередній, а саме шостий пакет антиросійських санкцій в Євросоюзі вже анонсували, але поки наразі не погодили.

«Важливо почати обговорення тих областей економіки рф, тих секторів, про які ми ще не змогли домовитися. Такий рух, крок за кроком, зараз є, і це найважливіше, щоб після прийняття шостого санкційного пакета ми почали б рух до сьомого пакета санкцій», - заявила Лійметс.

У Фінляндії анонсували посилення санкцій проти росіїВлада Фінляндії заявила про посилення антиросійських санкцій та розширення військово-технічної допомоги Україні.

Міністр закордонних справ країни також підкреслила, що при процесі прийняття санкцій проти росії Євросоюз вже продемонстрував виняткову єдність.

Нагадаємо, що президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн докладно виклала пропозиції щодо шостого пакету санкцій проти росії. Він включає повну заборону імпорту російської нафти, персональні санкції, відключення трьох банків від системи SWIFT.

При цьому, наприкінці квітня Велика Британія розширила санкції проти росії. «Чорний список» доповнили 26 іменами.

Крім того, всі країни Євросоюзу та США закрили свої порти для російських кораблів.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ЄС може відмовитись від російської нафти протягом півроку.

Також нагадаємо, що в Офісі президента відреагували на нові удари по Україні. Керівник ОПУ Андрій Єрмак попросив більше санкцій та зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: