Ембарго на золото та поправки щодо Калінінграду: Bloomberg дізналося подробиці сьомого пакету санкцій проти рф

Читать на русском
У новий пакет санкцій ЄС проти росії може увійти ембарго на золото та поправки щодо транзиту до Калінінграда. Загалом європейські лідери не готові до нових жорстких санкцій.
Reuters

Європейський союз працює над новим, уже сьомим, пакетом санкцій проти росії. Зокрема, планується запровадити ембарго на золото, а також внести коригування до правил транзиту до Калінінградської області.

Деталі сьомого пакету санкцій дізналося агентство Bloomberg.

За словами джерел, ЄС працює над санкціями проти російського золота. Росія є другою за величиною золотодобувною країною у світі: на думку Великої Британії, ембарго, вплине на здатність путіна фінансувати свої збройні сили і на спроби олігархів уникнути наслідків фінансових санкцій, купуючи метали.

Нова гаряча точка у відносинах Заходу та росії: докладно про «блокаду» КалінінградаРосія погрожує Литві через часткове обмеження транзиту товарів до Калінінградської області. Докладніше про ситуацію та її можливі наслідки – у матеріалі.

Інші новини щодо сьомого пакету полягають у тому, що Євросоюз може скоригувати правила транзиту до Калінінградської області через Литву. Як пише агентство, деякі чиновники стурбовані тим, що на Литву можуть чинити тиск, щоб вона дозволила транзит заборонених товарів через країну до Калінінграда.

Загалом ЄС може спробувати розрядити обстановку з Калінінградом за допомогою пом'якшення правил.

Хоча лідери «Великої сімки» обговорювали варіанти обмеження ціни на російську нафту, посли ЄС цього питання не торкалися.

Крім того, в ЄС немає бажання запроваджувати більш жорсткі санкції, зокрема щодо газу. Основну увагу в цьому пакеті санкцій, швидше за все, буде приділено посиленню та розширенню існуючих заходів, таких як обмеження на експорт технологій, санкції щодо російських магнатів та організацій.

Нагадаємо, раніше джерела вже повідомляли, що ЄС може погодитися на компроміс, щоб розрядити протистояння з росією через блокування транзиту Калінінграда.

Тим часом США розширили санкції проти кремля, зокрема, вже ввели заборону на імпорт російського золота.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: