Зеленський: удари рф по Сергіївці, Затоці, Миколаєву стали продовженням російського ракетного терору

Читать на русском
Президент зазначив, що західні союзники, обурені російськими військовими злочинами, погодили передачу Україні комплексів ППО
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Російські окупанти здійснили ракетні удари по Одеській області - постраждали населені пункти Сергіївка та Затока - а також по Миколаєву. Ніде не був вражений жоден військовий об'єкт, тільки цивільні будови; ці удари - продовження політики російського ракетного терору.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 1 липня.

Врятуйте життя: Кулеба закликав партнерів забезпечити Україну системами ПРОЗахідні країни мають надати Україні Україні сучасні системи протиракетної оборони (ПРО) для того, аби захищатися від таких ударів, як на Одещині в ніч проти 1 липня.

«В Одеській області триває розбір завалів після російського ракетного удару по Сергіївці. Три ракети по звичайному житловому будинку, по дев'ятиповерхівці, в якій ніхто не ховав ніякої зброї, ніякої військової техніки, ніяких боєприпасів, як завжди розповідають про такі удари російські пропагандисти та чиновники. Це був простий будинок, близько 160 осіб. У ньому проживали звичайні люди, цивільні. Я підкреслюю: це свідомий, цілеспрямований російський терор, а не якісь там помилки або випадкове попадання ракет» - сказав він.

Зеленський нагадав, що одночасно з Сергіївкою росіяни вдарили ракетами по Затоці, а вранці запустили 12 ракет по Миколаєву, а також висловив співчуття рідним загиблих від ракетних ударів окупантів - російські ракети забрали щонайменше 21 життя, понад 40 осіб отримали поранення. Президент зазначив, що західні союзники, обурені російськими військовими злочинами, погодили передачу Україні комплексів ППО.

«Я особливо вдячний Сполученим Штатам Америки та особисто Байдену за оголошений саме сьогодні новий пакет підтримки для України, який містить дуже потужні системи NASAMS. Зенітний ракетний комплекс, який суттєво посилить нашу протиповітряну оборону» - додав він.

Нагадаємо, рано вранці 1 липня російські війська завдали ракетний удар по Білгород-Дністровському району Одеської області. Удар був нанесений літаками стратегічної авіації Ту-22 з напрямку Чорного моря. Трьома ракетами Х-22 був зруйнований багатоквартирний будинок і дві бази відпочинку.

За попередніми даними, в результаті ракетного удару росії по житловому будинку в селищі Сергіївка та базі відпочинку в Одеській області загинули щонайменше 20 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: