Ракетні удари по Україні: у ЗСУ розповіли, які ракети рф найскладніше збивати

Читать на русском
Українській системі ППО найскладніше збивати російські ракети Х-22, Кинжал, Онікс, Іскандер, розповіли у Повітряних силах.

Силам протиповітряної оборони найскладніше збивати російські ракети, що летять із надзвичайно високою швидкістю – Х-22, Кинжал, Онікс, Іскандер.

Про це в інтерв'ю НВ розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Арестович спрогнозував, коли може закінчитися російський «ракетний терор»На думку Арестовича, основними цілями ракетного терору російських окупантів стануть Миколаїв і Харків. Ще мінімум тиждень вони будуть бити по цих містах ракетами

«Якщо говорити про боротьбу з ракетами, то, на жаль, ми не можемо ефективно збивати ті з них, що летять з надзвичайно високою швидкістю: Х-22, Кинжал, Онікс, Іскандер (балістична). Їх важко збивати. Більше шансів збити крилаті та авіаційні ракети, такі як Х-101, Х-59, Х-32, Калібр та інші, швидкість яких близько 800 км/год. Вони теж є високотехнологічними: летять по запрограмованій траєкторії, низько від землі, огинаючи рельєф місцевості, можуть літати в руслах річок, змінювати курс, заданий їм оператором на початку», – розповів Ігнат.

Спікер також не взявся оцінювати ефективність роботи засобів ППО під час війни: ППО в Україні призначено більше для збиття таких повітряних цілей, як літаки, гелікоптери та безпілотники, а крилаті, авіаційні, балістичні та гіперзвукові ракети — це не властиві їй цілі.

«Комплекси, що у нас на озброєнні, не є тими засобами, які повинні збивати такі високотехнологічні цілі, — вони створювалась ще у 1960−70-ті роки», – зазначив він.

Нагадаємо, раніше Ігнат розповів, що російські окупанти ще довго можуть завдавати ракетних ударів по Україні. На складах є величезна кількість старих радянських ракет, які росія може запускати.

У Генштабі також пояснили, чому російські ракети також часто влучають по цивільним об'єктам в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: