Ракет ще вистачає: у ЗСУ прокоментували можливості росії влаштовувати ракетний терор

Читать на русском
Застосування старих радянських ракет по густонаселених містах - це за замовчуванням військовий злочин, оскільки ці ракети застарілі, неточні та надмірно потужні
Ілюстративне фотоScanpix

Російські окупанти, на жаль, ще довго можуть завдавати ракетних ударів по Україні. На радянських складах знаходиться величезна кількість старих радянських ракет, які росія може ще довго запускати.

Про це заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі Національного телемарафону.

Ігнат зазначив, що росіяни економлять дорожчі та сучасні ракети - Х-101, Х-32, «Калібр» та інші - тому, що ці ракети дуже складно створювати, особливо в умовах санкцій. Але це справи не змінює - у росії досить смертоносного радянського мотлоху.

У Міноборони пояснили, навіщо рф проводить ракетний терор проти мирного населенняКраїна-агресор проводить кампанію ракетних ударів по мирним українцям з метою зламати дух та зруйнувати єдність народу.

«Власне тому вони застосовують застаріле радянське озброєння. Це ракети Х-59, Х-22 та інші. Для цього і перекинули бомбардувальники з південних областей північніше, щоб дістати ракетою, яка летить 600 км... Їх у них на складах достатньо, навіть ми передавали їм ці ракети разом з літаками» - розповів він.

Ігнат додав, що застосування старих радянських ракет по густонаселених містах - це за замовчуванням військовий злочин, оскільки ці ракети застарілі, неточні та надмірно потужні.

«Є висока ймовірність ураження цивільного об'єкта, такого як торговий центр, висотний будинок, школа, дитсадок. Ракета - 900 кг вибухівки. Такою ракетою цілитися в густонаселене місто – це злочин проти людяності» - резюмував він.

Нагадаємо, за даними Збройних сил України, за останні два тижні російська армія більш ніж вдвічі збільшила кількість ракетних ударів по Україні.

Станом на 27 червня російські окупанти з початку війни застосували проти України понад 2800 ракет усіх видів - крилаті, авіаційні, сухопутні, морського базування. А кількість снарядів і авіабомб взагалі не піддається ніякому підрахунку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: