РФ хотіла роздати радянські паспорти мешканцям Київщини у разі окупації – СБУ

Читать на русском
У разі захоплення на Київщині росія планувала тимчасово паспортизувати місцевих жителів паспортами колишнього СРСР.

У разі захоплення Київської області росія планувала паспортизувати місцевих жителів паспортами колишнього СРСР – тимчасово, до видачі російських документів.

Про це повідомили у Службі безпеки України, посилаючись на дані контррозвідки.

Росіяни в Україні публічно спалюють свої паспорти – ГУРГромадяни росії, які мешкають в Україні, на знак засудження дій країни-агресора почали публічно спалювати свої паспорти.

«Російські окупанти планували створити окупаційну адміністрацію та організувати псевдореферендум для проголошення місцевої республіки. Усіх жителів хотіли взяти на облік і в обмін на українські документи примусово роздати паспорти СРСР – принаймні на перший час до видачі документів росії», - йдеться в повідомленні.

Такі дані контррозвідка СБУ отримала на позиціях окупантів, також це підтверджується поведінкою військ Росії на тих частинах України, які знаходяться під їхньою окупацією.

Зокрема, було виявлено ворожу схованку з бланками паспортів колишнього СРСР - вона була облаштована у занедбаному будинку біля міста Макарів Бучанського району.

«Примітно, що ці бланки були саме українського зразка – від імені УРСР. Причому подібна серія не вироблялася в Україні з 1990 року. Таким чином, усі виявлені бланки – були завезені з рф на початку повномасштабної агресії проти нашої держави», - пояснюють у СБУ.

Нагадаємо, в окупованому Мелітополі росіяни почали роздавати місцевим жителям російські паспорти, а також пенсії у рублях.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: