У Мінреінтеграції наполегливо рекомендують не брати російських паспортів

Читать на русском
Війна з росією триватиме набагато довше, ніж очікували українці, і стане значно кривавішою, ніж взагалі можна було уявити
Ірина Верещукpresident.gov.ua

Мешканцям тимчасово окупованих територій України настійно рекомендується за жодних умов не брати російські паспорти, які роздають окупанти. Також рекомендується максимально швидко покинути окуповану територію і виїхати на контрольовані Україною землі.

Про це заявила міністр реінтеграції Ірина Верещук у своєму Telegram.

Верещук нагадала, що війна з росією триватиме набагато довше, ніж очікували українці, і стане значно кривавішою, ніж взагалі можна було уявити. Однак це не привід брати російські папірці, а привід якомога швидше покинути небезпечну територію.

«Багато з них зараз повинні приймати важкі доленосні рішення для себе і своїх сімей. Постають два основних питання. Чи залишатися жити під тимчасовою окупацією? Якщо залишатися під окупацією, чи брати російський паспорт?.. Не заглиблюючись у юридичні, політичні та моральні питання, як міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, раджу наступне. Переїжджати на підконтрольну територію. Знаю, що це непросто, але знаходите шляхи та можливості. Тому що, врешті-решт, мова йде про вашу безпеку і долю вашої та ваших дітей. Не брати російський паспорт. Знаю, що це може бути непросто, але в довгостроковій перспективі російське громадянство дасть вам більше проблем, ніж вигоди» - розповіла вона.

Нагадаємо, президент росії володимир путін підписав указ про спрощений порядок прийому в російське громадянство жителів Запорізької та Херсонської областей.

У МЗС України засудили указ путіна про спрощення видачі російських паспортів - він дозволить примушувати жителів Херсонської та Запорізької областей до зміни громадянства. Також в міністерстві нагадали, що цей указ юридично нікчемний і не має жодного значення й сенсу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: