Закликав ООН припинити російські маніпуляції структурами Організації – звернення Зеленського

Читать на русском
Зеленський випустив нове звернення за підсумками 28 червня, 125-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 28 червня, 125-го дня війни проти російських окупантів. У зверненні український лідер зазначив, що наразі правоохоронні органи і розвідка України роблять все, щоб встановити усіх російських військових, які відповідальні за терор проти українських міст.

Основне зі звернення президента:

Удар по Кременчуку став найбільш зухвалим терористичним актом в історії Європи – ЗеленськийПрезидент висловив співчуття рідним загиблих у Кременчуці та ще раз закликав українців переходити в укриття, якщо вони чують повітряну тривогу

  • Взяв участь у спеціальному засіданні Ради безпеки ООН, яке було скликане на прохання України. Скликано Албанією – ця держава головує в Радбезі.

  • На спеціальному засіданні Ради безпеки ООН, яке було скликане на прохання України, ми задіяли усі міжнародні важелі, щоб притягнути росію до відповідальності за державний тероризм. За все зроблене російською армією проти українців в Кременчуці, в Очакові, в Лисичанську, в Харкові, в Дніпрі, в багатьох-багатьох інших містах України.

  • Закликав ООН скористатись вже наявними механізмами Статуту ООН, щоб припинити російські маніпуляції структурами Організації і створити спеціальний трибунал для розслідування дій російських окупантів на українській землі.

  • Станом на вечір вівторка, 28 червня, загальна кількість російських ракет, які ударили по наших містах, вже 2811; а скільки ще авіабомб, скільки артилерійських снарядів.

  • Правоохоронні органи і розвідка України роблять все, щоб встановити усіх російських військових, які відповідальні за терор проти наших міст.

  • Усі російські пропагандисти, які брешуть про цей терор, які намагаються виправдати дії російської армії – усі теж будуть покарані.

  • Відзначені державними нагородами 314 учасників бойових дій.

Вони хотіли вбити якнайбільше людей у мирному місті, у звичайному ТРЦ. Звернення Президента 28.06.22Офіс Президента України

Нагадаємо, що раніше Зеленський привітав українців із Днем Конституції. У зверненні президент сказав, що будуть дотримані всі норми Конституції щодо територіальної цілісності, а українці знову отримають свої демократичні права.

Також нагадаємо, що Зеленський вимагає виключити росію з Генасамблеї та Радбезу ООН.

Раніше український лідер запропонував п'ять «конкретних кроків», які можуть бути корисними для всієї Європи для зменшення колосальних витрат усіх країн на фоні повномасштабної війни з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: