Удар по Кременчуку став найбільш зухвалим терористичним актом в історії Європи – Зеленський

Читать на русском
Президент висловив співчуття рідним загиблих у Кременчуці та ще раз закликав українців переходити в укриття, якщо вони чують повітряну тривогу
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Здійснений російськими окупантами ракетний удар по Кременчуку 27 червня став найбільш нахабним терористичним актом в історії Європи. Російські війська цілеспрямовано завдали удару по цивільному об'єкту, де знаходилися сотні мирних жителів.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 27 червня.

Потужний обстріл ТЦ «Амстор» у Кременчуці: фото та відео з місця трагедіїУ понеділок, 27 червня, внаслідок ракетних ударів по Кременчуку Полтавської області спалахнула пожежа у ТЦ «Амстор». На місці працюють рятувальники.

«Мирне місто, звичайний Торговий центр, всередині - жінки, діти, звичайні цивільні люди... Перед оголошенням повітряної тривоги там було близько тисячі осіб. На щастя, наскільки це відомо на цей час, багато людей встигли вийти. Їх встигли вивести. Але всередині ще залишалися люди: працівники, частина відвідувачів... Вдарити ракетами по такому об'єкту можуть тільки абсолютно відморожені терористи, яким не повинно бути місця на землі. І це не помилкове попадання ракет, це прорахований Російський удар – саме в цей торговий центр» - повідомив він.

За словами Зеленського, точна кількість жертв поки невідома, є тільки проміжні дані - 12 людей вбито, 24 людини поранено. Багато людей можуть перебувати під завалами. У Кременчуці перебуває керівництво МВС, ведеться рятувальна операція. Також президент висловив співчуття рідним загиблих в Кременчуці та ще раз закликав українців переходити в укриття, якщо вони чують повітряну тривогу - оскільки росія цілеспрямовано винищує цивільних.

«Сьогодні вранці я звернувся до Сполучених Штатів Америки із закликом визнати росію державою – спонсором тероризму. Відповідна резолюція узгоджена комітетом Сенату США, а юридичне рішення може бути прийняте Державним департаментом. І таке рішення очевидно потрібне, і його має підтримати весь демократичний світ. Я сказав про це учасникам саміту «Великої сімки», який відбувся в Німеччині» - додав він.

Російські війська вдень 27 червня завдали ракетного удару по торговому центру в Кременчуці, де знаходилося більше тисячі людей. Торговий центр в результаті попадання ракет повністю вигорів і не підлягає відновленню. Згідно з останніми даними, в результаті ракетного удару по ТЦ в Кременчуці загинуло не менше 13 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: