Війна в Україні: Зеленський запропонував Європі п'ять «конкретних кроків»

Читать на русском
Володимир Зеленський запропонував п'ять «конкретних кроків», які можуть бути корисними для всієї Європи для зменшення колосальних витрат усіх країн на фоні повномасштабної війни з росією.
фото ОПУ

Президент України Володимир Зеленський запропонував п'ять «конкретних кроків», які можуть бути корисними для всієї Європи для зменшення колосальних витрат усіх країн на фоні повномасштабної війни з росією.

Про це йдеться у зверненні глави держави до учасників саміту держав «Великої сімки», повідомляє його сторінка у Telegram.

П'ять конкретних кроків, які запропонував український лідер:

  • дійові гарантії безпеки для України.
  • сучасна протиракетна оборона для України та постачання достатнього обсягу зброї.
  • відновлення аграрного експорту з нашої країни.
  • визнання росії державою-спонсором тероризму, радикальне обмеження її нафтових доходів та конфіскація всіх заморожених та заарештованих російських активів.
  • післявоєнна відбудова України, яка стане найбільшим економічним проєктом нашого часу.

«Діяти негайно і за загальним планом глобальних лідерів – це те, що справді необхідно для відновлення миру та стабільності і України, і всієї Європи», – наголосив Зеленський.

Нагадаємо, лідери «Великої сімки» опублікували заяву щодо України, в якій пообіцяли надавати фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку «стільки, скільки потрібно».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: