«Наш обов'язок – захищати права, гарантовані Конституцією»: Зеленський привітав українців зі святом

Читать на русском
Володимир Зеленський привітав українців із Днем Конституції. У зверненні президент сказав, що будуть дотримані всі норми Конституції щодо територіальної цілісності, а українці знову отримають свої демократичні права.
Фото: Офіс президента України

В Україні сьогодні, 28 червня, відзначають День Конституції. Зі святом українців привітав президент Володимир Зеленський. Він наголосив, що на війні з росією наші громадяни зараз борються за права, гарантовані Конституцією.

За словами президента, саме Конституція дає найбільш детальну та об'єктивну оцінку, що є державою. «Форма правління показує, чи перейшли ми на наступний рівень цивілізації, чи застрягли в ері тиранії й диктатури. Конституція, як рентген, показує наші сильні та слабкі сторони. Наші принципи, наші цінності, наші ідеали. Рівень свободи і права, які ми готові захищати. Рівень зрілості й обов’язки, які готові виконувати», – сказав Зеленський.

Замахнулися на Конституцію: які зміни хотів внести Зеленський та його попередникиКожен президент України, починаючи з Леоніда Кучми, пропонує свої зміни до Конституції. Слово і діло пропонує подивитися які.

Українці, зазначив Зеленський, зараз захищають першу статтю Конституції, яка говорить, що Україна є суверенною, незалежною, демократичною, соціальною та правовою державою. А також воюють за другу статтю, в якій йдеться про те, що суверенітет України поширюється на всю територію.

«Нам не байдуже до норм третьої статті Конституції. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека – це найвища соціальна цінність. І наші люди ціною життя, здоров’я й безпеки боронять цей принцип. З честю та гідністю!» – сказав президент.

«Окупант чекав на гостинний прийом, а отримав шалений спротив. Зустріч не хлібом-сіллю, а «Стугною» і «Джавелінами», «Байрактаром» і «Нептуном», «Вільхою» і «Хаймарсами». Наш спротив триває вже 125 днів. Для світу – це восьме диво, для ворога – дев'ятий вал, а для нас – 17-та стаття Конституції України. Захист України – це найважливіші функції держави і справа всього українського народу. Ми не маємо іншого вибору, аніж захищати свій вибір. Наш обов’язок – захищати наші права. Права, гарантовані Конституцією», – заявив Зеленський.

Нагадаємо, на інфографіці «Слово і діло» можна переглянути, які зміни до Конституції України пропонували внести президенти.

Також ми писали, як зміни до Основного закону пропонував внести Володимир Зеленський та нардепи дев'ятого скликання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: