З початку війни окупанти випустили по Україні 2800 ракет – Зеленський

Читать на русском
Зеленський додав, що знову звернувся до західних партнерів з вимогою надати Україні надійний протиракетний захист
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Станом на 27 червня російські окупанти з початку війни застосували проти України понад 2800 ракет усіх видів - крилаті, авіаційні, сухопутні, морського базування. А кількість снарядів і авіабомб взагалі не піддається ніякому підрахунку.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 27 червня.

«Станом на сьогодні росія застосувала проти України вже майже 2800 різних крилатих ракет. Кількість авіабомб, снарядів реактивної артилерії, які б'ють по наших містах, просто не піддається підрахунку. Їх сотні тисяч за чотири місяці війни. Це не що інше, як терор» - сказав президент.

Зеленський додав, що знову звернувся до західних партнерів з вимогою надати Україні надійний протиракетний захист, щоб вибити з рук росії карту ракетного тероризму.

«Світ здатний, а отже, повинен зупинити російський терор. І зараз я вже можу це сказати - я почув це від наших партнерів: Україна повинна отримати надійний протиракетний захист, ми очікуємо поставку відповідних систем» - запевнив він.

Нагадаємо, російські війська вдень 27 червня завдали ракетного удару по торговому центру в Кременчуці, де знаходилося більше тисячі людей. Торговий центр в результаті попадання ракет повністю вигорів і не підлягає відновленню. Десятки людей загинули та були поранені.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що ракетний удар по Кременчуку 27 червня став найбільш нахабним терористичним актом в історії Європи. Російські війська цілеспрямовано завдали удару по цивільному об'єкту, де знаходилися сотні мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: