Всіх росіян, причетних до ракетних ударів по Україні, знайдуть і змусять відповісти – Зеленський

Читать на русском
Президент особливо зазначив, що у винних у ракетних ударах не вийде сховатися ніде - ані на березі Каспійського моря, ані в Білорусі.
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Всі російські окупанти, які причетні до завдання ракетних ударів по Україні, відповідатимуть за свої дії. Україна знайде кожного з них і притягне до відповідальності, сховатися у цих людей не вийде навіть на краю світу.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 26 червня.

«Всі льотчики, диспетчери, техніки та інші люди, які забезпечують запуск ракет по Україні повинні розуміти, ми всіх вас знайдемо. Кожен з вас буде відповідати за ці удари. Якщо хтось думає, що піде від відповідальності, сказавши, що такий був наказ, ви помиляєтеся. Коли ваші ракети б'ють по житлових будинках, це військові злочини. Суд - ось, що на вас всіх чекає» - сказав він.

Президент особливо зазначив, що у винних у ракетних ударах не вийде сховатися ніде - ні на березі Каспійського моря, ні в Білорусі.

Тим часом на тлі ракетних ударів росії по Україні Сполучені Штати вже на цьому тижні можуть оголосити про передачу українській армії надсучасних комплексів протиповітряної оборони NASAMS.

Нагадаємо, в неділю, 26 червня, росіяни завдали ракетного удару по Києву За допомогою стратегічних бомбардувальників, що знаходилися в районі Каспійського моря. В результаті були попадання в житловий будинок і дитячий сад, одна людина загинула, шестеро постраждали. Також наносилися ракетні удари по інших містах України. В Офісі президента пообіцяли, що відповідь на сьогоднішній ракетний удар країни-агресора по Києву не змусить на себе довго чекати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: