Війна з росією: NYT опублікувало карту ракетних обстрілів України за вихідні

Читать на русском

На вихідних, 25-26 червня, росія випустила по території України кілька десятків ракет. Карта ракетних ударів.

Російські війська у суботу та неділю, 25-26 червня, завдали масштабного удару крилатими ракетами по території України, що стало одним із найбільших авіаударів за останні тижні.

Карту ракетних обстрілів території України опублікувало видання The New York Times.

Ракети по Україні були запущені з бомбардувальників у повітряному просторі Білорусі, з бойових кораблів у Чорному морі та з літаків, що пролітали над Каспійським морем.

Як пише видання з посиланням на українську розвідку, шість російських ударних бомбардувальників Ту-22М3 злетіли з аеродрому Шайківка в Калузької області росії, пролетіли над Смоленськом, а потім увійшли до повітряного простору Білорусі. Коли вони опинилися приблизно за 30 миль від кордону з Україною, вони випустили не менше 12 крилатих ракет, перш ніж повернутися в повітряний простір росії. За словами військових, ракети вразили цілі у північній частині країни.

Нагадаємо, у ніч на 25 червня та вранці російські війська випустили по території України близько 40 ракет. Під удар потрапили Житомирська, Чернігівська, Миколаївська, Дніпропетровська та Львівська області. Також було завдано ракетних ударів по Харкову.

Вранці 26 червня окупанти завдали ракетного удару по Києву та області, всього було випущено 14 ракет. Внаслідок влучення в житлову дев'ятиповерхівку у Шевченківському районі столиці загинула одна людина, шестеро було поранено.

Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що всі росіяни, причетні до завдання ракетних ударів по Україні, понесуть відповідальність за свої дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: