По Києву та області росіяни випустили до 14 ракет: що відомо

Читать на русском
Одна ракета потрапила у дах 9-ти поверхового житлового будинку на Лук'янівці та знесла кілька верхніх поверхів.
Ілюстративне фото5 канал

У Шевченківському районі Києва рано вранці, 26 червня, пролунало чотири потужні вибухи, в місті оголошена повітряна тривога.

Про це мер Києва Віталій Кличко повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що вибухи пролунали під час загальноукраїнської повітряної тривоги, яку оголосили на початку 6-ї години ранку.

Росіяни влаштували ракетну показуху, яка нічого для них стратегічно не змінить – ЗеленськийВід безсилля та злоби росіяни тільки й можуть, що влаштовувати таку ракетну показуху з безладними ракетними ударами

Внаслідок ранкових вибухів у столиці постраждали люди, на місці вже працюють медики.

Згодом стало відомо, що у двох будинках наразі відбувається порятунок і евакуація мешканців.

«Кілька вибухів в Шевченківському районі. Бригади швидкої і рятувальники на місці. В двох будинках відбувається порятунок і евакуація мешканців», - йдеться в повідомленні мера столиці.

При цьому, народний депутат України Олексій Гончаренко повідомив, що за попередньою інформацією по київській області і Києву було випущено 14 ракет.

Водночас, як повідомив голова ОВА Олексій Кулеба, у Київській області вранці працювала ППО — збито одну ракету. Її залишки впали на околицях одного з сіл району, руйнувань та постраждалих немає.

Також у ДСНС повідомили, що триває ліквідація наслідків ворожого обстрілу у Шевченківському районі столиці. Ракета потрапила у дах 9-ти поверхового житлового будинку на Лук'янівці та знесла кілька верхніх поверхів.

«26 червня о 06:29 до ДСНС України надійшло повідомлення про пожежу у Шевченківському районі столиці. На місце події негайно прибули найближчі пожежно-рятувальні підрозділи. По прибуттю, бійці встановили, що внаслідок ворожого обстрілу, сталося загоряння у 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7, 8 та 9 поверхів. Сталося загоряння на загальній площі 300 кв.м. Наразі проводяться заходи по ліквідації пожежі та рятуванню людей. За попередніми даними, постраждала 1 особа. На місці задіяно 19 од. пожежної техніки та 67 чол. особового складу», - повідомляють рятувальники.

Нагадаємо, що російські окупанти в результаті ракетного удару по місту Сарни в Рівненській області зруйнували станцію техобслуговування та автомобільну мийку. Три людини загинуло, ще четверо постраждали.

В ОПУ вважають, що випущені за ніч 48 російських ракет по цивільних об'єктах України – це спроба кремля залякати українців і викликати панічні настрої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: