Росіяни влаштували ракетну показуху, яка нічого для них стратегічно не змінить – Зеленський

Читать на русском
Від безсилля та злоби росіяни тільки й можуть, що влаштовувати таку ракетну показуху з безладними ракетними ударами
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Влаштовані росією масовані ракетні обстріли України - не що інше, як показуха, оскільки в стратегічному плані ці ракетні удари ніяк не позначаться на ситуації на фронті. Окупанти намагаються деморалізувати українців, але у них це не вийде.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час свого відеозвернення за підсумками 25 червня.

Ракетний удар по Україні: рф вперше застосувала з Білорусі бомбардувальники Ту-22М3Росія під час ракетної атаки на Україну сьогодні вночі застосовувала Іскандери, крилаті ракети, ракети з моря Калібр та бомбардувальники Ту-22М3.

«45 російських ракет за ніч і ранок однієї сьогоднішньої доби. Житомирська область, Львівщина, Чернігівщина, Миколаїв. Під вечір - ще ракети. Різні типи, різні райони запуску... Всі вони були запущені з однією метою – показати, що нібито росія щось може дотиснути, що нібито російській армії щось вдасться» - нагадав він.

Президент підкреслив, що російські окупанти планували на п'ятий день війни захопити більшу частину України, а тим часом стартував вже п'ятий місяць оборони від російських загарбників. Від безсилля і злоби росіяни тільки й можуть, що влаштовувати таку ракетну показуху з безладними ракетними ударами. Стратегічно ці обстріли жодної вигоди росії не принесуть і ситуацію на її користь не переламають.

Єдине, на що може розраховувати росія - деморалізація українського народу, але і тут окупантам нічого не світить.

У центрі Харкова внаслідок ракетних ударів зруйновано офісну будівлюРФ завдала ракетних ударів по Київському та Немишлянському районам Харкова. Пошкоджено приватні будинки та поверхи офісної будівлі.

«Це такий етап війни - складний морально, складний емоційно. Коли знаємо, що у ворога все одно нічого не вийде, коли розуміємо, що все одно зможемо захистити нашу державу, але не відчуваємо часових меж, не відчуваємо, скільки ще ударів, втрат, зусиль буде, перш ніж побачимо, що перемога вже на нашому горизонті. Для цього росії і потрібні ці удари ракетами по містах всієї держави, артилерією і мінометами по прикордонних районах нашої держави, по прикордонних районах Чернігівської, Сумської областей, по Харкову, по Дніпропетровщині. Це не просто руйнування нашої інфраструктури, це також і дуже цинічний, прорахований тиск на емоції наших людей. Але це не нас, а ми дотиснемо. Жодні російські ракети, жодні удари не здатні зламати дух українців» - додав Зеленський.

Нагадаємо, Україна з ночі та вранці 25 червня піддалася масованому ракетному обстрілу з боку російських окупантів. По областях України були випущені десятки ракет, в тому числі й з території Білорусі.

В ОПУ вважають, що випущені за ніч 48 російських ракет по цивільних об'єктах України – це спроба кремля залякати українців і викликати панічні настрої.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: