Київ захищають системи ППО зі штучним інтелектом – МВС

Читать на русском
ШІ дозволяє визначати траєкторії польоту об'єктів і може працювати на випередження, своєчасно перехоплюючи та знищуючи російські ракети
Ілюстративне фотоdefence-ua.com

Українську столицю захищають системи протиповітряної оборони, які мають штучний інтелект. Таких систем там не дуже багато, але вони є.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Ростислав Смирнов в ефірі Національного телемарафону.

Україні в терміновому порядку потрібні системи протиракетної оборони – ЗеленськийУкраїна постійно повторює партнерам про важливість надання українській армії сучасної протиракетної зброї. Затягування з наданням систем ПРО не може мати ніяких виправдань.

За словами Смирнова, штучний інтелект є в системах ППО, які українські Збройні сили отримали з-за кордону. ШІ дозволяє визначати траєкторії польоту об'єктів і може працювати на випередження, своєчасно перехоплюючи та знищуючи російські ракети.

Таким чином, системи ППО України в Києві зараз менш залежні від людського фактора і при необхідності перехоплення ракет можуть спрацювати швидше, ніж системи, які управляються звичайними людьми.

Нагадаємо, Німеччина планує значно розширити обсяги військової допомоги Україні та надати в розпорядження Збройних сил України додаткову зброю, серед якої будуть і сучасні системи протиповітряної оборони.

Зараз основне завдання - прикривати Україну від ударів ракет російських окупантів. Українські системи ППО не є протиракетними, а їх основне завдання збивати ворожі літаки та вертольоти. З цим вони справляються - російські військові льотчики вже близько двох місяців не залітають на територію України, контрольовану ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: