Із завтрашнього дня для України починається історичний тиждень – Зеленський

Читать на русском
Зеленський анонсував нові звернення до європейців і європейських лідерів, а також пообіцяв, що використовує всі можливості, щоб захистити європейську перспективу для України
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Наступний тиждень для України буде в прямому сенсі слова історичним, оскільки Україна чекає офіційного оголошення про кандидатський статус в Європейському Союзі для неї. На тлі цього варто очікувати від росії чергового істеричного посилення активності на фронті.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні за підсумками 19 червня.

Єврокомісія повідомила, у яких випадках Україна може втратити статус кандидата в ЄСУкраїна отримала від Єврокомісії сім умов, за невиконання яких держава може втратити статус кандидата в ЄС.

«Завтра починається воістину Історичний тиждень. Тиждень, коли ми почуємо відповідь від Європейського Союзу щодо статусу кандидата для України. Вже є позитивне рішення Єврокомісії, і в кінці нового тижня буде відповідь Європейської Ради. Я думаю, для всіх очевидно, що з 1991 року було небагато настільки доленосних рішень для України, як очікуємо ми зараз. І я впевнений, що інтересам всієї Європи відповідає тільки позитивне рішення» - сказав він.

Зеленський анонсував нові звернення до європейців і європейських лідерів, а також пообіцяв, що використовує всі можливості, щоб захистити європейську перспективу для України та згуртувати навколо неї нових прихильників. Паралельно, додав президент, слід очікувати чергової істерики росії та посилення дій на фронті й не тільки.

«Очевидно, що варто очікувати від росії посилення ворожої активності. Спеціально-показово. Саме на цьому тижні. І не тільки проти України, а й проти інших країн Європи. Ми готуємося. Ми готові. Попереджаємо партнерів» - резюмував президент.

Нагадаємо, 17 червня колегія Європейської комісії рекомендувала надати Україні та Молдові статус кандидата в члени Євросоюзу. Президент України Володимир Зеленський назвав рішення Єврокомісії першим кроком України до членства в Євросоюзі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: