Зеленський та Кулеба відреагували на рішення Єврокомісії щодо статусу кандидата для України

Читать на русском
Зеленський та Кулеба прокоментували рішення Єврокомісії щодо статусу кандидата для України на членство у ЄС.
Колаж 24 каналу

Президент Володимир Зеленський назвав сьогоднішнє рішення Єврокомісії першим кроком України до членства у Євросоюзі.

Він написав про це у Twitter.

«Вітаємо позитивне рішення Єврокомісії щодо присвоєння України статусу кандидата. Це перший крок до членства в ЄС, який, безперечно, наблизить і нашу перемогу. Дякуємо президенту Урсулі фонд дер Ляйн та кожному члену ЄК за історичне рішення. Розраховую на позитивні результати Євроради наступного тижня», – написав Зеленський.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що позитивне рішення стане величезним поштовхом для подальшої трансформації України.

«Європейська історія у процесі становлення. Ми вітаємо позитивний висновок Єврокомісії, що Україна має отримати статус кандидата в члени ЄС на саміті Євроради наступного тижня. Це стане яскравим доказом європейського лідерства та величезним поштовхом для подальших перетворень України», – написав глава МЗС.

Нагадаємо, колегія Європейської комісії рекомендувала надати Україні статус кандидата в члени Євросоюзу. Аналогічне рішення було ухвалено щодо Молдови, а Грузії поки доведеться почекати.

Раніше Зеленський говорив, що надання Україні статусу кандидата у Європейський Союз посилить не лише Україну, а й усю Європу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: