Єврокомісія підтримає статус кандидата для України та Молдови, Грузії відмовлять – NOS

Читать на русском
При цьому надання Україні статусу кандидата в ЄС - це сильний політичний сигнал, який велика частина країн-членів союзу бажає надіслати Україні
Ілюстративне фотоnewdaynews.ru

Європейська комісія у висновку про надання кандидатського статусу на членство в Європейському Союзі для України та Молдови рекомендуватиме надати їм цей статус, щоправда, Молдові будуть висунуті додаткові вимоги. Водночас Грузії вирішено відмовити.

Про це повідомляє нідерландське видання NOS з посиланням на власне обізнане джерело.

Так, у висновку Єврокомісія рекомендуватиме надати Україні статус кандидата. Однак умовою для початку переговорів про повноцінний вступ до Європейського Союзу буде проведення низки реформ - зокрема, забезпечення верховенства права в боротьбі з корупцією.

Європарламент рекомендував надати Україні статус кандидата на вступ до ЄСЄвропарламент рекомендував надати Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Також євродепутати висловили позицію щодо зброї для України та спеціального трибуналу ООН.

«Схоже, що цей проміжний крок є реверансом у бік таких країн, як Нідерланди, які вважають, що Україна далека від готовності до статусу кандидата на вступ» - пише видання.

При цьому надання Україні статусу кандидата в ЄС - це сильний політичний сигнал, який велика частина країн-членів союзу бажає надіслати Україні. Аналогічна ситуація з Молдовою - але їй виставлять ще більше умов.

З Грузією вирішено вчинити зовсім інакше; Грузії статус кандидата рекомендувати надати не будуть. Спочатку їй виставлять ряд умов, який Грузія повинна буде виконати, перш ніж мова піде про надання статусу кандидата.

Нагадаємо, 14 червня стало відомо, що Європейська комісія наполягатиме на тому, щоб надати Україні статус кандидата у члени Європейського Союзу. Рішення при цьому залишиться за Європейською Радою.

Франція, Німеччина, Італія та Румунія підтримують надання Україні статусу кандидата на членство в Європейському Союзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: