Єврокомісія пропонує відкликати в України статус кандидата, якщо Україна не проведе реформ – ЗМІ

Читать на русском
Відзначається, що раніше у жодному висновку за заявкою на членство, які робилися щодо інших держав, Єврокомісія таке не пропонувала
Ілюстративне фотоAP Photo

Європейська комісія у своєму висновку з приводу того, чи відповідає Україна вимогам для кандидатського статусу на вступ до Європейського Союзу, запропонувала ЄС відкликати цей статус у випадку, якщо Україна не проведе необхідні реформи.

Про це повідомила Європейська правда.

Відзначається, що раніше у жодному висновку за заявкою на членство, які робилися щодо інших держав, Єврокомісія таке не пропонувала. Тоді як зараз це рішення запропоноване відносно не тільки України, а й Молдови.

Обійнятися з Європою. Колонка Леоніда ШвецяУкраїна не в положенні тих, кого беруть чи підбирають до Євросоюзу. Ми обіймаємося з європейцями у біді, пише у колонці Леонід Швець.

«По суті, Брюссель сказав, що Україна не готова бути кандидатом, але все одно отримує цей статус. Сім блоків реформ, які Україні необхідно виконати, щоб зберегти статус кандидата. Брюссель залишає за собою право забрати цей статус в будь-який момент, або ж навпаки - пересунути Україну або Молдову на наступний етап» - йдеться в публікації.

Точної дати, до настання якої Україні потрібно буде довести свою здатність виконувати взяті на себе зобов'язання, поки немає; хоча Єврокомісія в документі вказала, що перша оцінка пройде в кінці 2022 року, але в Україні йдуть бойові дії, а коли вони закінчаться - невідомо. Так що, швидше за все, термін першої оцінки буде перенесений.

Нагадаємо, 17 червня колегія Європейської комісії рекомендувала надати Україні та Молдові статус кандидата в члени Євросоюзу. Президент України назвав рішення Єврокомісії першим кроком України до членства в Євросоюзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: