Шольцу пора визначитися, на чиєму боці він у цій війні – Зеленський

Читать на русском
Канцлеру Шольцу і його уряду пора відмовитися від помилкової політики балансу між Україною і росією, а також вибрати, на чиєму він боці
Зеленський та ШольцAssociated Press

Канцлер Німеччини Олаф Шольц, який постійно зриває поставки зброї Україні, повинен визначитися нарешті з позицією Берліна з приводу війни росії проти України, і вибрати, на чиєму він все-таки боці.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю німецькому телеканалу ZDF.

Як проморгали Путіна. Колонка Леоніда ШвецяАнгела Меркель не впоралася з лідерською роллю старшої у кімнаті, не зумівши розкусити російського президента та його агресивні наміри.

«Від канцлера Шольца нам необхідні гарантії того, що Німеччина підтримує Україну. Він і його уряд повинні прийняти рішення: не слід намагатися балансувати між Україною і відносинами з росією» - сказав він, додавши, що Берлін не зможе підтримувати шпагат між відносинами з Україною та відносинами з кремлем.

Зеленський зазначив, що ці слова не відносяться до простих жителів Німеччини; Україна гаряче вдячна простим німцям за те, що вони вже зробили свій вибір, підтримавши Україну в її боротьбі проти агресора. Також президент вважає важливим візит Шольца в Україну під час війни. Від канцлера очікують пропозицій більшої підтримки для України, в тому числі надання військової допомоги та підтримки статусу кандидата в ЄС для України, а також посилення санкцій проти країни-агресора.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ повідомили, що канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі планують разом приїхати до Києва. Німецькі ЗМІ також повідомили, що через 108 днів після того, як в Україні почалася війна, канцлер Німеччини Олаф Шольц нарешті планує відвідати Україну з візитом.

Тим часом Німеччина в черговий раз зірвала плани поставки Україні озброєння, необхідного для оборони від російського вторгнення. Цього разу Берлін ультимативно зажадав від Іспанії відмовитися від передачі Україні танків Leopard 2A4 німецького виробництва - і Мадрид був змушений йти на поступки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: