Канцлер ФРН Шольц планує здійснити візит в Україну – Bild

Читать на русском
Офіційної інформації про можливий візит Шольца в Україну поки що немає. Передбачається, що з ним відправляться ще два німецьких державних діячі
Олаф ШольцAssociated Press

Через 108 днів після того, як в Україні почалася війна, канцлер Німеччини Олаф Шольц нарешті планує відвідати Україну з візитом.

Про це повідомляє німецьке видання Bild з посиланням на власні джерела серед українських та французьких політиків, обізнаних про плани візиту.

Шольц буде максимально тягнути зі зброєю для України, як вірний послідовник Меркель – експертШольц буде і далі обіцяти Україні золоті гори в плані постачань озброєння, проте навряд чи можна буде дочекатися від нього якихось реальних справ

Відзначається, що офіційної інформації про можливий візит Шольца в Україну поки що немає. Передбачається, що з ним відправляться ще два німецьких державних діячі.

За даними видання, останні кілька днів Шольц присвятив серії візитів до країн Західних Балкан, які є членами Європейського Союзу - це Косово, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія й Боснія і Герцеговина. Метою Шольца було максимально послабити підтримку російського президента путіна в цьому регіоні та не дати йому дестабілізувати балканські країни.

Нагадаємо, раніше Шольц розповів, коли обіцяні Німеччиною протиповітряні та протиракетні системи IRIS-T надійдуть в Україну.

Також Шольц назвав умову скасування санкцій проти росії; за його словами, потрібно, щоб країна-агресор завершила війну і прийшла до взаєморозуміння з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: