Шольц висловив свої враження після візиту до Ірпіня

Читать на русском
Ірпінь на Київщині, як і Буча, стали символами неймовірної жорстокості російської війни, заявив Олаф Шольц.

Ірпінь на Київщині, як і Буча, стали символами неймовірної жорстокості російської війни та безглуздого насильства.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц після відвідин міста у четвер, 16 червня.

Шольц знову пообіцяв передати Україні системи ППОШольц в черговий раз пообіцяв Україні системи ППО та протиартилерійські контрбатарейні радари. При цьому термінів постачання канцлер не озвучив

«Як і Буча, Ірпінь давно вже став символом неймовірної жорстокості російської війни, безглуздого насильства. Жорстокі руйнування у цьому місті це пам'ятник – ця війна має закінчитися», - написав він у Twitter.

У свою чергу президент Франції Еммануель Макрон в Ірпені констатував, що «на жаль, у Бучі та інших містах було скоєно масові вбивства, це воєнні злочини».

Нагадаємо, вранці 16 червня канцлер Німеччини Олаф Шольц, президент Франції Еммануель Макрон, прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі, президент Румунії Клаус Йоганніс приїхали до Києва. Поїздку не анонсували з міркувань безпеки.

Президент України Володимир Зеленський вже розпочав зустріч з лідерами Франції, Німеччини, Італії та Румунії. Однією із головних тем розмови буде зброя для України.

Раніше Зеленський заявив, що Шольц має нарешті визначитися з позицією Берліна щодо війни росії проти України, і обрати, на чиєму він боці.

Еммануель Макрон нещодавно відзначився заявою про те, що зараз не треба принижувати росію, щоб можна було вивести її з ізоляції після закінчення війни в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: