Візит Джонсона: у Зеленського розповіли, про що політики говорили на зустрічі

Читать на русском
Сьогодні разом з українським лідером, командою Офісу президента та Уряду пройшла зустріч з британським прем‘єр-міністром Борисом Джонсоном.
t.me/ermaka2022

В Офісі президента України відбулася зустріч українського президента Володимира Зеленського з прем'єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном. Під час зустрічі йшлося про оборонну та економічну підтримку України, посилення санкції для росії.

Про це керівник Офісу президента України Андрій Єрмак повідомляє у соцмережах.

Як заявив Єрмак, сьогодні разом з українським лідером, командою Офісу президента та Уряду зустрілися з британським прем‘єр-міністром Борисом Джонсоном.

«Ми обговорили з Борисом необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі», - написав Єрмак.

Україну не можна примушувати до невигідної мирної угоди – ДжонсонБорис Джонсон заявив, що світові лідери не повинні тиснути на президента Зеленського, щоб він уклав невигідний для України мир із росією.

При цьому, керівник ОПУ додав, що Україна вдячна Великій Британії за потужну підтримку.

«Як кажуть, друзі пізнаються в біді. У нас спільні цілі і розуміння, як їх досягнути», - наголосив голова Офісу президента.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у п'ятницю, 17 червня, знову приїхав до Києва.

Минулого разу Джонсон приїжджав до Києва 9 квітня. Тоді він провів переговори з президентом Володимиром Зеленським та заявив про готовність лібералізувати торгівлю з Україною. За його словами, це допоможе українській економіці.

Напередодні Джонсон і Зеленський обговорили блокаду росією експорту зерна з України, і британський прем’єр висловив сподівання, що в найближчі дні вдасться досягти прогресу з цього питання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: