До Києва на зустріч із Зеленським приїхала спікер Палати представників США

Читать на русском
В Офісі президента України розповіли деталі зустрічі Володимира Зеленського зі спікеркою Палати представників США Ненсі Пелосі, яка прибула з візитом до Києва.
Фото Офісу президента

До Києва сьогодні, 1 травня, з візитом прибула спікер Палати представників США Ненсі Пелосі.

Про це повідомляється на сайті Офісу Президента.

Відео зустрічі Володимира Зеленського з Пелосі опубліковано у соціальних мережах керівника держави.

«Сполучені Штати є лідером потужної підтримки України в боротьбі з агресією рф. Дякуємо, що допомагаєте захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави!», - прокоментував український лідер.

Сенат США ухвалив закон про ленд-ліз для України: що це означаєЛенд-ліз для України означатиме прискорення передачі військової допомоги в умовах війни. Але законопроєкт ще має розглянути Палата представників.

Пелосі під час зустрічі заявила, що США будуть підтримувати Україну, поки вона не завершить боротьбу у цій війні.

При цьому, про візит Ненсі Пелосі до України зазалегідь не повідомлялося.

Президент висловив подяку Сполученим Штатам і особисто Ненсі Пелосі за зусилля щодо захисту суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

«Дуже важливі сигнали, які сьогодні дають США і Президент Байден. Це й нещодавні потужні кроки щодо оборонної та фінансової підтримки для України, а також рішення щодо ленд-лізу – ми вдячні за це», – сказав Зеленський.

Зі свого боку Пелосі передала главі Української держави вітання від Конгресу та народу Сполучених Штатів. Ненсі Пелосі зазначила, що сьогодні Україна героїчно бореться за свободу, і США готові допомагати нашій країні, доки ця боротьба не завершиться. За її словами, Україна є кордоном свободи.

За вагомий особистий внесок у зміцнення українсько-американської міждержавної співпраці, підтримку суверенної, незалежної та демократичної України Президент Володимир Зеленський нагородив спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі орденом княгині Ольги.

Нагадаємо, що цього тижня Палата представників США схвалила законопроєкт про ленд-ліз, який дозволить більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський у суботу, 30 квітня, провів телефонну розмову із президентом Франції Еммануелем Макроном.

Пізніше Макрон підтвердив готовність Франції надати гарантії безпеки для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: