Джонсон знову приїхав до Києва та зустрівся із Зеленським

Читать на русском
Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у п'ятницю, 17 червня, знову приїхав до Києва і вже зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон у п'ятницю, 17 червня, знову приїхав до Києва і вже зустрівся із президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомив лідер українців у Telegram, оприлюднивши відео зустрічі з британським прем'єром.

«Багато днів цієї війни довели: підтримка України з боку Великої Британії жорстка та рішуча. Радий знову бачити у Києві великого друга нашої країни Бориса Джонсона», - написав Володимир Зеленський.

Голова ОП Андрій Єрмак також повідомив про подробиці зустрічі його команди та уряду з Джонсоном.

«Ми обговорили з Борисом необхідність постачання важкої зброї та систем ППО, економічну підтримку України, посилення санкційного тиску на росію, зокрема, пропозиції міжнародної групи Макфола-Єрмака, а також гарантії безпеки для України та необхідність компенсації росією завданих збитків нашій державі. І, звісно, ​​наша перемога у війні за Незалежність», - написав Єрмак у Telegram.

За інформацією видання Sky News, Джонсон мав відвідати саміт у Донкастері, але відмовився в останню хвилину та вирушив до української столиці.

Нагадаємо, минулого разу Джонсон приїжджав до Києва 9 квітня. Тоді він провів переговори з президентом Володимиром Зеленським та заявив про готовність лібералізувати торгівлю з Україною. За його словами, це допоможе українській економіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: