Офіційно: Борис Джонсон залишається прем'єр-міністром Великої Британії, отримавши вотум довіри (доповнено)

Читать на русском
За довіру прем'єр-міністру проголосували 211 депутатів, проти було 148 депутатів. Борис Джонсон за підсумками голосування залишається на своїй посаді
Борис ДжонсонReuters

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон за підсумками голосування в британському парламенті залишається на своїй посаді - він отримав вотум довіри. 211 депутатів віддали свої голоси за довіру нинішньому прем'єру.

Про це повідомляє BBC з посиланням розпорядника за голосуванням сера Грема Бреді.

Вечірки під час локдауну та відпустка на островах: як політики різних країн порушують карантинУгорський депутат Європарламенту Йожеф Саєр був помічений на секс-вечірці під час карантину, а міністр охорони здоров'я Чехії Роман Примула ходив до ресторану.

«Вотум довіри видано вслід за гнівом з приводу звіту Сью Грей, в якому детально описується порушення правил блокування на Даунінг-стріт» - сказано в повідомленні.

Доповнено: за довіру прем'єр-міністру проголосували 211 депутатів, проти було 148 депутатів. Борис Джонсон за підсумками голосування залишається на своїй посаді.

«Я можу заявити, що парламентська партія довіряє прем'єр-міністру» - прокоментував результат Бреді.

Нагадаємо, 6 червня в парламенті Британії мало пройти голосування за вотум довіри Борису Джонсону. Щоб перемогти, Джонсону досить було переваги в один голос.

Приводом для оголошення недовіри Джонсону стала Partygate - доповідь про вечірки на Даунінг-стріт під час локдауну у 2020-2021 роках. Джонсона оштрафували за вечірку у свій день народження у 2020 році в розпал коронавірусу. І це було не єдине порушення карантину на Даунінг-стріт.

Попереднє голосування за вотум недовіри прем'єр-міністру проходило в британському парламенті при Терезі Мей в грудні 2018 року. Мей виграла, отримавши 200 голосів проти 117. Втім, вона все одно пішла у відставку через п'ять місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: