Атака на дев'яти напрямках: Залужний прокоментував ситуацію на Луганщині

Читать на русском
З метою витіснення українських військ ворог застосовує авіацію, реактивні системи залпового вогню, артилерію.
Chas.News

Станом на 112-й день війни триває запекла боротьба за Луганську область. Окупаційні війська зосередили на півночі області свої основні ударні сили і намагаються атакувати одночасно на девʼяти напрямках.

Про це повідомляє головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Згідно з його словами, наступ ведеться з півдня на північ на напрямках Попасна-Комишуваха і далі на Лисичанськ, Попасна-Миколаївка, Попасна-Берестове.

З півночі на південь на напрямках Богородичне-Словʼянськ, Ізюм-Словʼянськ, нижче - Попасна-Світлодарськ.

Чисельність військ рф в Україні збільшилась, бої за Сєвєродонецьк тривають – ГенштабУгруповання окупаційних військ було збільшено на одну батальйонну тактичну групу зі складу 138-ї окремої мотострілецької бригади Західного військового округу.

Зі сходу на захід у напрямку Сєвєродонецьк-Лисичанськ, а також на напрямках Сєвєродонецьк-Метьолкіне, Тошківка-Комишуваха.

Водночас, з метою витіснення українських військ ворог застосовує авіацію, реактивні системи залпового вогню, артилерію.

«Сєвєродонецьк - це ключова точка в системі оборонної операції Луганської області. Місто не може розглядатися ніяк інакше», - заявив Залужний.

Нагадаємо, що на Донбасі війська росії посилюються для штурму Сєверодонецька, а ЗСУ вдалося розбити супротивника в районі Берестового під Бахмутом.

Раніше стало відомо, що росіяни контролюють 70 відсотків Сєверодонецька.

Окрім цього, російські війська ввечері 15 червня обстріляли місто Покровськ Донецької області. Людей закликають евакуюватися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: