Ворог посилює позиції для штурму Сєверодонецька, війська рф розбили біля Берестового – Генштаб

Читать на русском
На Донбасі війська росії посилюються для штурму Сєверодонецька, а ЗСУ вдалося розбити супротивника в районі Берестового під Бахмутом.

На Донбасі війська росії посилюються для штурму Сєверодонецька, а ЗСУ вдалося розбити супротивника в районі Берестового під Бахмутом.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ увечері у вівторок, 14 червня.

На Волинському та Поліському напрямках противник не робив активних дій. У рамках перевірки бойової готовності збройних сил Білорусі проводилося навчання із підрозділами сил спеціальних операцій.

На Сіверському напрямку продовжуються мінометні обстріли населених пунктів у прикордонних районах, зокрема, цивільної інфраструктури у районі населеного пункту Михальчина Слобода Чернігівської області.

Російські окупанти хочуть знищити кожне місто на Донбасі – ЗеленськийУкраїнські військові активно протидіють планам росії знищити українські міста і роблять все, що можуть

На Харківському напрямку основні зусилля супротивника зосереджені на утриманні зайнятих рубежів. Для сковування українських сил постійно обстрілюються їхні позиції.

Крім того, російські окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру біля Дементіївки, Руської Лозової, Мосьпанового та Базалівки. Противник дистанційно мінував місцевість у районі Байраку, Перемоги та Шестаково. Веде штурмові дії поблизу Рубіжного, бої тривають.

На Слов'янському напрямку ведуться систематичні артилерійські обстріли біля Тетянівки, Чеполя, Долини, Дібрівного та Богородичного.

На Сєвєродонецькому напрямку була стріляна цивільна інфраструктура в районі Сєверодонецька, Лисичанська, Білої Гори, Устинівки та Тошківки. Завдано авіаудару з вертольотів поблизу Метелкіно.

Ворог веде штурмові дії в Сєвєродонецьку, бойові дії тривають. Противник проводить перегрупування військ та намагається посилити угруповання.

На Бахмутському напрямку окупанти обстріляли українські війська з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Миколаївка, Берестове, Врубівка, Покровське та Нью-Йорк. Армійська авіація противника завдала авіаудару поблизу Білогорівки.

У районі Берестового українські бійці відбили штурм, завдали ворогові втрат і змусили відійти на раніше зайняті позиції. Противник веде штурмові дії в районі Золотого, бої продовжуються.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямах російські війська активних бойових дій не вели. Обстрілювалася громадянська інфраструктура неподалік Авдіївки, Мар'їнки та Гуляйполя. Завдано ударів штурмовою та армійською авіацією в районах населених пунктів Срібне та Малі Щербаки.

На Південнобузькому напрямку противник обстрілював українські підрозділи та намагався вести контрбатарейну боротьбу. У районах населених пунктів Трудолюбівка, Токареве, Баштанка, Квітневе, Луч, Таврійське, Олександрівка російські окупанти обстрілювали інфраструктуру з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню.

На Бессарабському напрямі ситуація істотних змін не зазнала.

Раніше на Івано-Франківщині збили російську ракету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: