Ситуація на Луганщині: Гайдай повідомив, що штурм Сєвєродонецька триває

Читать на русском
Ситуація на Луганщині – найскладніша в країні, порахувати кількість обстрілів неможливо. Штурмові дії у Сєвєродонецьку тривають, як і у районі Тошківки.
t.me/luhanskaVTSA

Станом на ранок неділі, 12 червня, тривають бої за Сєвєродонецьк, дуже важка ситуація в Тошківці, де росіяни намагаються «продавити» лінію оборони.

Про це голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у відеозверненні, а також у своєму ранковому зведенні в Telegram.

Згідно зі словами Гайдая, ситуація на Луганщині – найскладніша в країні, порахувати кількість обстрілів неможливо.

Обстріл заводу «Азот» у Сєвєродонецьку: з'явилися подробиціУ Сєвєродонецьку внаслідок обстрілу окупантами заводу Азоту викидів хімічних речовин у навколишнє середовище не відбулося.

Зазначається, що штурмові дії у Сєвєродонецьку тривають, як і у районі Тошківки.

Відбито наступи ворога в районі Врубівки, Метьолкіного та в напрямку Миколаївки.

Поблизу Попасної українські захисники «успішно зупинили навалу противника».

Упродовж доби обстріляні Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Метьолкіне, Павлоград, Синецький, Устинівка, Тошківка, Комишуваха, Гірське, Золоте, Врубівка, Миколаївка, Білогорівка, Шипилівка.

У Сєвєродонецьку ворог обстріляв «Азот» та «Склопластик». Під масований обстріл потрапили селища Павлоград та Синецький під Сєвєродонецьком.

Протягом суботи, 11 червня, по 10 будинків росіяни знищили в Золотому і Врубівці, два – в Миколаївці. У Лисичанську – чотири, а також торговельний центр та магазин. У Лисичанську загинула жінка. Поранених жінку й чоловіка з Лисичанська госпіталізовано до лікарень інших областей.

«Ніхто не може сказати, чи є та скільки саме жертв за останню добу в Сєвєродонецьку, де тривають інтенсивні бої. Так, люди постійно перебувають в укриттях, але ж росіяни розстрілюють житлові квартали годинами, застосовуючи артилерію великого калібру. Напевно, тепер евакуюватись хочуть всі, однак поки така можливість відсутня. Зазначу, що протягом травня поліціянти, рятувальники, волонтери розмовляли практично із кожним сєвєродончанином, об’їздили усі сховища і підвали. Тому зараз залишається тільки триматися. Вчора ворог вкотре влучив в «Азот», а саме на територію транспортного цеху, де сталося займання ПММ. Постраждало і одне з приміщень ТОВ «НВО «Сєвєродонецький Склопластик». Росіяни поцілили в полігон рятувальників, розташований за містом», - заявив Гайдай.

Нагадаємо, що після захоплення міста Попасна Луганської області російські війська силоміць вивезли містян до Первомайська та пограбували їхні будинки.

Раніше ми повідомляли, що окупанти не залишили вцілілих промислових об’єктів в Рубіжному та Попасній.

Також нагадаємо, що ЗСУ знищили базу «вагнерівців» на Луганщині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: