Росіяни контролюють 70 відсотків Сєверодонецька – Гайдай

Читать на русском
Ситуація у Сєвєродонецьку зараз – російська армія контролює 70 відсотків міста, точаться важкі бої

Російська армія контролює більшу частину Сєвєродонецька – 70 відсотків. У місті точаться важкі бої – добу боротьба може тривати навіть не за вулицю, а лише за одну багатоповерхівку.

Про це розповів голова військово-цивільної адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

Окупанти змінили тактику в Сєвєродонецьку: Арестович назвав причинуОкупанти розірвали контакт зі Збройними силами України; ближніх боїв у міській забудові більше немає, є масовані артилерійські та авіаційні удари

За його словами, масова евакуація з міста та підвезення гуманітарних вантажів через обстріл неможливі – військовим вдається вивозити лише по кілька людей на день.

Тим часом, на території заводу «Азот» знаходяться близько 500 цивільних, у тому числі 40 дітей. «Промзона потужно обстрілюється ворожою артилерією великого калібру. Укриття «Азоту» не такі міцні як у маріупольської «Азовсталі», намагаємося зробити організовану евакуацію з гарантіями безпеки. Раніше, всі люди, що там перебувають відмовилися виїжджати з міста», – сказав Гайдай.

«Загрози оточення наших військ у Луганській області немає», – наголосив голова ОВА.

Нагадаємо, як сказав радник міністра оборони України, бліцкриг російської армії у Сєвєродонецьку провалився через опір Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: