ЗСУ на Луганщині стримують ворога одразу з трьох сторін – Гайдай

Читать на русском
Українські військові на Луганщині стримують російських окупантів одразу з трьох сторін. Ідуть важкі бої.
t.me/luhanskaVTSA

Українські військові на Луганщині стримують російських окупантів одразу з трьох сторін. Ідуть важкі бої. За останні два дні через тяжкі поранення госпіталізували вісім людей.

Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram вранці 15 червня.

Стало відомо, скільки людей перебуває у сховищах сєвєродонецького «Азоту»У бомбосховищах заводу Азот у Сєвєродонецьку Луганської області залишаються понад 500 цивільних.

За його словами, зараз бої тривають у Сєвєродонецьку, Тошковці та в районі Врубівки, багато поранених у Лисичанську. За останні два дні до лікарень інших регіонів країни госпіталізовано шістьох мешканців Лисичанська, а також двоє людей із Золотого.

«Стає важче, але наші військові стримують ворога одразу з трьох сторін. Захищають Сєвєродонецьк і не дозволяють просунутися до Лисичанська. Тим не менш, росіяни близько, від чого страждає населення і руйнуються вдома», – написав Гайдай.

За його словами, окупанти обстріляли будівлі поблизу колишнього заводу «Донсоду» та кілька будинків поблизу.

Аналогічна ситуація й у районі «Склозаводу». Щонайменше вісім будинків постраждали 14 червня у цьому місті. 14 будинків зруйновано у Горському.

У Сєвєродонецьку ворог вкотре потрапив по «Азоту». Зокрема, пошкоджено прохідне підприємство. Знищуються багатоповерхівки, розташовані ближче до хімічного заводу. Противник слабший у вуличних боях, тому відкриває вогонь із артилерії, через що руйнуються наші будинки, зазначив Гайдай.

Він зазначив, що минулої доби окупанти завдали ударів по Білій Горі, Устинівці та Метелкіному.

З мінометів, артилерії та реактивних систем залпового вогню обстріляно Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Тошківка, Устинівка, Борівське, Метелкіне, Біла Гора, Миколаївка, Врубівка.

Нагадаємо, на шляху до Сєвєродонецька зруйновано всі мости.

За даними Генштабу, ворог посилює позиції для штурму Сєвєродонецька.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: