Норвезькі САУ М109А3 вже громлять окупантів на передньому краї – Залужний

Читать на русском
Українські військові дуже задоволені новими САУ - хоча ці машини розроблені ще в 1970-х роках, видно, що вони зроблені для людей, на відміну від своїх радянських аналогів
САУ М109А3Facebook

Самохідні артилерійські установки (САУ) М109А3, які Україні в рамках військової допомоги надала Норвегія, вже знаходяться на фронті та активно працюють по окупантам. Українські військові дуже швидко освоїли нові машини.

Про це повідомив Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у Facebook.

«Самохідні гаубиці М109А3, надані в рамках міжнародної технічної допомоги Норвегією, вже на передовій, з високою точністю вражають цілі та знищують ворога» - написав він.

Залужний додав, що українські військові дуже задоволені новими САУ - хоча ці машини розроблені ще в 1970-х роках, видно, що вони зроблені для людей, на відміну від своїх радянських аналогів. До того ж у них більший калібр і більший боєзапас.

Нагадаємо, 1 червня США оголосили про виділення нового пакету допомоги для України вартістю 700 млн доларів. Він включатиме американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, навколо яких в останній тиждень йшли активні обговорення.

2 червня Велика Британія вирішила передати Україні реактивні системи залпового вогню M270, здатні вражати цілі на відстані до 80 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: