Подоляк нагадав Заходу про термінову необхідність важкого озброєння для ЗСУ

Читать на русском
Михайло Подоляк закликав Захід прискорити постачання важкого озброєння в Україну, оскільки зараз співвідношення артилерії з ворогом є вкрай нерівним.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк напередодні зустрічі у Брюсселі у форматі «Рамштайн» з питань оборонної підтримки України закликав західні країни прискорити постачання важкого озброєння.

Про це він написав у Twitter у середу, 15 червня.

У Міноборони розповіли, скільки зброї Україна отримала від Заходу за своїми заявкамиБез допомоги Заходу Україна не зможе виграти війну з росією, хоча вона докладає абсолютно всіх зусиль для перемоги

«Співвідношення артилерії на окремих ділянках – 10 до 1. Лінія фронту – понад 1000 км. Щодня отримую повідомлення від захисників: «Ми тримаємось, стоїмо, просто скажіть, коли чекати на зброю?». Я адресую це запитання учасникам Рамштайну. Брюссель, чекаємо на рішення», - написав він.

Як відомо, чергова третя зустріч у форматі Рамштайн щодо військової підтримки України відбудеться 15 червня у Брюсселі. Нове засідання збере представників оборонних відомств понад 50 країн.

У Міністерстві оборони України сподіваються, що нова зустріч Контактної групи допомоги обороні України (Рамштайн-3) допоможе вирішити проблему з забезпеенням України необхідною зброєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: