Греція обіцяє передати Україні три десятки БМП-1

Читать на русском
Греція обіцяє надати Україні до 30 одиниць бойових машин піхоти – БМП-1 під час переозброєння своєї армії.
БМП-1А1 грецької арміїВікіпедія

Греція обіцяє надати Україні до 30 одиниць бойових машин піхоти - БМП-1 під час переозброєння своєї армії на новішу техніку.

Про це повідомив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс в інтерв'ю ERT.

Шольц знову пообіцяв передати Україні системи ППОШольц в черговий раз пообіцяв Україні системи ППО та протиартилерійські контрбатарейні радари. При цьому термінів постачання канцлер не озвучив

За словами прем'єра Греції, постачання БМП заплановано у рамках часткового переоснащення армійського парку сучасними машинами з Німеччини.

«Наразі ми обмінюємо невелику кількість – від 20 до 30 БМП-1 – на набагато сучасніші машини німецького виробництва. Ми допомагаємо Україні та одночасно зміцнюємо наші збройні сили новішими бойовими машинами», - наголосив Міцотакіс.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони Греції різко критикували німецьку схему переозброєння грецької армії, коли Греція передасть свої старі БМП-1А1 на користь ЗСУ, а Німеччина компенсує грецькій армії ці бронемашини, передавши грекам модернізовані та відремонтовані німецькі БМП Marder.

У Міноборони Греції назвали цю схему надто довгою та заплутаною.

У той же час, німецька корпорація Rheinmetall заявила про готовність негайно передати Україні перші БМП Marder. Компанія є виробником цих машин, а також здійснює їхній поточний ремонт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: