Схожа на знущання: у Греції розкритикували схему передачі Німеччиною БМП Marder

Читать на русском
Німецька схема переозброєння грецької армії займає дуже багато часу і надто заплутана. Враховуючи важке становище України, вона виглядає форменим знущанням
БМП Marder і БМП-1А1Колаж slovoidilo.ua

У Міністерстві оборони Греції піддали різкій критиці німецьку схему переозброєння грецької армії; ця схема передбачає, що Греція передасть свої старі БМП-1А1 на користь Збройних сил України, а Німеччина компенсує грецькій армії ці бронемашини, передавши грекам модернізовані та відремонтовані німецькі БМП Marder.

Про це повідомляє видання Bild з посиланням на власне джерело в Міноборони Греції.

Так, чиновник повідомив виданню, що схема не викликає в грецькому міністерстві нічого, окрім обурення, оскільки вона надто тривала і заплутана.

Україні потрібно мінімум 60 РСЗВ, а не ті кілька штук, що їй передадуть – АрестовичРСЗВ таких типів - це зброя, яка докорінно змінює правила гри на фронті. Але поточної кількості, планованої до передачі, занадто мало

Спочатку грецьких військових запросять на засідання спеціального комітету в Німеччині, який повинен перевірити стан БМП Marder - Бундесвер вже давно зняв ці машини з озброєння. Потім БМП повинні пройти ремонт і модернізацію, тільки після цього їх передадуть Греції. Але і це не все - після прибуття в Грецію німецькі військові проведуть нову перевірку технічного стану БМП, перефарбування їх в грецькі армійські кольори, і тільки після цього Греція зможе в рамках домовленості передати Україні БМП-1А1.

Джерело констатувало виданню, що німецька схема переозброєння грецької армії займає дуже багато часу і надто заплутана. Загалом, враховуючи важке становище України, ця схема виглядає форменим знущанням і спробою затягнути надання військової допомоги навіть у такому її вигляді.

Україна хоче купити в Ізраїлю систему ПРО «Залізний купол» – посолУкраїнський посол закликав Ізраїль нарешті продемонструвати, що підтримка України ведеться Ізраїлем не тільки на словах, а й на ділі

«Може пройти щонайменше два місяці, перш ніж перша БМП з Німеччини буде на наших островах, поки ми тримаємо свої БМП напоготові» - обурено додав він.

Нагадаємо, що Греція готова передати Україні анонсоване раніше озброєння, в тому числі понад 100 одиниць БМП-1А1, однак тільки після того, як Німеччина передасть Греції обіцяну раніше заміну для техніки.

Нагадаємо, раніше Греція анонсувала масштабний пакет військової допомоги Україні. За словами міністра оборони Греції Нікоса Панайотопулоса, Україна отримає дуже велику кількість зброї, в тому числі не менше 122 БМП-1А1, десятки тисяч автоматів і безліч боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: