Корпорація Rheinmetall готова негайно відвантажити Україні перші БМП Marder

Читать на русском
Все, що потрібно для негайного відвантаження перших машин Україні - це рішення федерального уряду Німеччини
БМП Marderpicture-alliance

Німецька корпорація Rheinmetall заявила про готовність негайно передати Україні перші БМП Marder. Компанія є виробником цих машин, а також здійснює їх поточний ремонт.

Про це заявив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

За його словами, підприємства компанії займаються ремонтом сотні бойових машин піхоти. Перші п'ять одиниць Marder вже готові та можуть бути негайно передані Україні. Все, що потрібно - рішення федерального уряду.

Шольц буде максимально тягнути зі зброєю для України, як вірний послідовник Меркель – експертШольц буде і далі обіцяти Україні золоті гори в плані постачань озброєння, проте навряд чи можна буде дочекатися від нього якихось реальних справ

Паппергер додав, що у зв'язку з війною в Україні компанія готова збільшити виробничі потужності, щоб забезпечити зростаючі замовлення.

«Ми можемо як мінімум потроїти виробництво боєприпасів протягом наступних дванадцяти місяців, а виробництво вантажівок — подвоїти» - додав він.

Нагадаємо, Німеччина постійно обіцяє Україні озброєння, проте потім або знаходить відмовки, або відверто саботує поставки зброї Києву. Так, обіцяні раніше системи ППО IRIS-t надійдуть в Україну не раніше осені або зими.

У Міністерстві оборони Греції піддали різкій критиці німецьку схему переозброєння грецької армії; ця схема передбачає, що Греція передасть свої старі БМП-1А1 на користь Збройних сил України, а Німеччина компенсує грецькій армії ці бронемашини, передавши грекам модернізовані та відремонтовані німецькі БМП Marder. Схему назвали невиразною, заплутаною і занадто тривалою за часом.

У Німеччині виправдовуються тим, що нібито робота з важким озброєнням вимагає більше підготовки. Але схоже, що Шольц просто зацікавлений в поразці України, тому зволікає з поставками зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: